ZUSJES
VAN
DIJK

THEATER // KOKEN

ZOMER 2020: KOOKVOORSTELLING

DE GOUDEN TAFEL

Deze zomer spelen ZUSJES VAN DIJK de kookvoorstelling "De Gouden Tafel" op de Stadsboerderij in Almere.

Je geniet van een biologisch vijfgangendiner, in de open lucht en op gepaste afstand. Tijdens het diner leef je mee met de perikelen van een klein Italiaans familierestaurant en de bijzonder spannende avond die de kokende familie te wachten staat.

Giulia en Luigi Pavese hebben een klein italiaans familierestaurant, ‘La Dolce Vita’. Ze houden zich met moeite staande. Al hun geld zit in de zaak. Om een faillissement af te wenden, organiseren ze op deze avond een ‘gouden tafel’. Het wachten is op de schoonzoon en zijn zakenrelaties die met hun geld het restaurant van de ondergang kunnen redden.

Vanaf 25 juni 2020
Reserveren is verplicht. Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Met en door: Aafke Buringh, Yorick Zwart, Saskia Bonarius, Trees van Dijk en Rinus Knobel.
Eindregie: Timothy de Gilde
In samenwerking met Altravolta en Stadsboerderij Almere


ZUSJES VAN DIJK & ALTRAVOLTA

ZUSJES VAN DIJK en ALTRAVOLTA zijn samen een echte kook- en theaterfamilie. Trees van Dijk en Rinus Knobel hebben jarenlang een theatergezelschap in Nijmegen gehad. In 2000 hebben zij hun kookbedrijf Altravolta opgericht. De combinatie van theater en eten hebben zij overgedragen op hun dochters Aafke en Liesje, die naast hun carrière in het theater koken voor groepen onder de naam Zusjes van Dijk.

DE STADSBOERDERIJ ALMERE

De Stadsboerderij is een biodynamisch bedrijf met koeien, akkerbouw en groenteteelt op het stadslandgoed De Kemphaan in Almere. De graasgebieden en de akkers liggen verspreid in en rond de stad. Elke zaterdagochtend is er een biologische Boerenmarkt in de grote schuur. In diezelfde schuur zal de culinaire voorstelling "De Gouden Tafel" plaatsvinden.

SPEELDATA

Datum Voorstelling Tijd
do 25 juni 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
vr 26 juni 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
za 27 juni 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
zo 28 juni 2020 DE GOUDEN TAFEL 17u00 / UITVERKOCHT
do 2 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
vr 3 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
za 4 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
zo 5 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 17u00 / UITVERKOCHT
do 9 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
vr 10 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
za 11 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
zo 12 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 17u00 / UITVERKOCHT
do 16 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
vr 17 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
za 18 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 18u00 / UITVERKOCHT
zo 19 juli 2020 DE GOUDEN TAFEL 17u00 / UITVERKOCHT

U bent vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling welkom. De avond duurt doorgaans tot ca. 21u00, op zondag tot 20u00.

LOCATIE

Diner en voorstelling vinden plaats in de gigantische open kapschuur van de Stadsboerderij in Almere. U zit dus buiten, maar onder alle weersomstandigheden droog. Houd rekening met mogelijke kilte in de loop van de avond.

PRIJS

Voorstelling, inclusief het biologisch Italiaans vijfgangendiner en welkomstdrankje bedraagt €42,50 per persoon. Het vlees dat we gebruiken komt van de Stadsboerderij. Eet u liever geen vlees of hebt u andere taboes, dan kunt u dat doorgeven via de mail waarmee u reserveert.

Betalen gaat via internet bankieren. Na reservering, ontvangt u van ons een betalingsverzoek. Zodra het bedrag is overgemaakt, is de reservering definitief. Extra drankjes kunnen achteraf betaald worden met een Tikkie of met pin.

CORONA

Wij houden ons strikt aan de maatregelen, opgesteld door het RIVM.
Daarbij hoort dat we u bij aankomst vragen of u corona ‘achtige’ klachten heeft. Daarna vragen we u uw handen te wassen. Iedereen die tot ‘één huishouden’ gerekend kan worden, zit bij elkaar. Tùssen de tafels hanteren we minimaal de anderhalve meter regel. Ook zullen wij bij de bediening zoveel mogelijk gepaste afstand bewaren.

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen omdat u ziek bent, dan betalen we u uw ticketprijs terug. Echter, omdat we werken zonder enige vorm van subsidie vragen we u met klem alleen af te bellen als u ziek bent en niet als het bijvoorbeeld wat minder mooi weer is.
Mochten de voorstellingen niet door kunnen gaan omdat de maatregelen rond corona weer aangescherpt worden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

RESERVEREN

Om te reserveren kunt u een mailtje sturen naar degoudentafel@gmail.com. Vermeld daarin uw naam, de datum, met hoeveel mensen u komt - en of deze aan één tafel mogen zitten - en eventuele dieetwensen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Medewerkers
Het initiatief komt van Aafke Buringh, Yorick Zwart en Saskia Bonarius. Zij zijn allen acteurs, met een passie voor koken en lekker eten. Onder de naam ZUSJES VAN DIJK hebben zij de afgelopen jaren vaker gekookt op de Stadsboerderij rondom de zomervoorstellingen van Theater Suburbia.
Trees van Dijk en Rinus Knobel werken al hun hele leven in het theater en zijn daarnaast eigenaar van het kookbedrijf ALTRAVOLTA.

Tineke van den Berg van de Stadsboerderij zijn we grote dank verschuldigd voor het mogelijk maken van dit initiatief, Liesje Knobel voor haar goede adviezen en het maken van de website.